About the Recipe
Лека черешова торта със сладолед и пресни череши - перфектна за горещите летни месеци!
Ingredients
180 г брашно за кекс
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 супена лъжица какао на прах
щипка сол
60 г масло
200 г еритритол
120 мл кокосово масло
2 яйца
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. л. бял оцет
червено цвекло или друг червен хранителен оцветител
120 мл мляко
безсолно крема сирене или прясна сметана
Preparation
1. Смесете всички сухи съставки: брашно, сода за хляб, какао на прах, сол и еритритол
2. Отделете жълтъците от белтъците
3. Смесете жълтъците с кокосовото масло, ванилията, оцета и млякото; добавете червеното цвекло и маслото
4. Смесете всички съставки заедно
5. Разбийте белтъците, докато образуват пухкави връхчета и ги добавете внимателно към сместа, като разбърквате леко
6. Разделете тестото в две тави и изпечете за 30 минути в предварително загрята фурна (160 C) върху пергаментова хартия
7. След като изпечените блатове изстинат, ги сглобете, като намажете с крема сирене помежду им и отстрани
8. Украсете отгоре с големи топки Coppa della Maga Cherry & Cream и пресни череши