top of page

Черешова торта

Prep Time:

40 min

Cook Time:

20 min

Serves:

8 порции

Level:

Средна трудност

About the Recipe

Лека черешова торта със сладолед и пресни череши - перфектна за горещите летни месеци!

Ingredients

  • 180 г брашно за кекс

  • 1/2 ч. л. сода бикарбонат

  • 1 супена лъжица какао на прах

  • щипка сол

  • 60 г масло

  • 200 г еритритол

  • 120 мл кокосово масло

  • 2 яйца

  • 1 ч. л. ванилов екстракт

  • 1 ч. л. бял оцет

  • червено цвекло или друг червен хранителен оцветител

  • 120 мл мляко

  • безсолно крема сирене или прясна сметана

Preparation

1. Смесете всички сухи съставки: брашно, сода за хляб, какао на прах, сол и еритритол

2. Отделете жълтъците от белтъците

3. Смесете жълтъците с кокосовото масло, ванилията, оцета и млякото; добавете червеното цвекло и маслото

4. Смесете всички съставки заедно

5. Разбийте белтъците, докато образуват пухкави връхчета и ги добавете внимателно към сместа, като разбърквате леко

6. Разделете тестото в две тави и изпечете за 30 минути в предварително загрята фурна (160 C) върху пергаментова хартия

7. След като изпечените блатове изстинат, ги сглобете, като намажете с крема сирене помежду им и отстрани

8. Украсете отгоре с големи топки Coppa della Maga Cherry & Cream и пресни череши

bottom of page