Хрупкав ябълков сладкиш

Prep Time:

40 мин.

Cook Time:

30 Minutes

Serves:

4 порции

Level:

Средна трудност

About the Recipe

Топъл сладкиш със студен, топящ се Coppa della Maga… Тайна за бърз вариант: вместо да приготвяте хрупкавото тесто, можете да залеете натрошени бисквити с разтопено масло.

Ingredients

За 4 порции:


За ябълковата плънка:

  • 800 гр (около 4) ябълки  – обелени и нарязани на резенчета

  • стевия или еритритол (еквивалент на 100 гр захар)

  • 2 с.лъж.вода

За хрупкавото тесто:

  • 100 гр пълнозърнесто брашно

  • стевия или еритритол (еквивалент на 20гр захар)

  • 100 гр масло

  • ванилия

1 кофичка (500мл) Coppa della Maga Класическа Ванилия


Preparation

Step 1


Включете фурната на 190°C


Step 2


Сложете в тиган съставките за ябълковата плънка. След като кипне и ябълките омекнат (около 5 мин) свалете от котлона. Изсипете ги в тавичка за печене.


Step 3


Изсипете в купа съставките за хрупкавото тесто и ги смесете с пръсти до получаване на ронлива смес, подобна на трохи. Изсипете ронливото тесто върху ябълките в тавичката.


Step 4


Печете около 30мин, докато тестото добие златист цвят


Step 5

Сервирайте всяко парче още топло с топка Coppa della Maga Класическа Ванилия. 


Опитайте и така: Може да се пече и направо в отделни купички, след което да се сервира с топка Coppa della Maga отгоре.