About the Recipe
Топъл сладкиш със студен, топящ се Coppa della Maga… Тайна за бърз вариант: вместо да приготвяте хрупкавото тесто, можете да залеете натрошени бисквити с разтопено масло.

Ingredients
За 4 порции:
За ябълковата плънка:
800 гр (около 4) ябълки – обелени и нарязани на резенчета
стевия или еритритол (еквивалент на 100 гр захар)
2 с.лъж.вода
За хрупкавото тесто:
100 гр пълнозърнесто брашно
стевия или еритритол (еквивалент на 20гр захар)
100 гр масло
ванилия
1 кофичка (500мл) Coppa della Maga Класическа Ванилия
Preparation
Step 1
Включете фурната на 190°C
Step 2
Сложете в тиган съставките за ябълковата плънка. След като кипне и ябълките омекнат (около 5 мин) свалете от котлона. Изсипете ги в тавичка за печене.
Step 3
Изсипете в купа съставките за хрупкавото тесто и ги смесете с пръсти до получаване на ронлива смес, подобна на трохи. Изсипете ронливото тесто върху ябълките в тавичката.
Step 4
Печете около 30мин, докато тестото добие златист цвят
Step 5
Сервирайте всяко парче още топло с топка Coppa della Maga Класическа Ванилия.
Опитайте и така: Може да се пече и направо в отделни купички, след което да се сервира с топка Coppa della Maga отгоре.