top of page

Веган шоколадово суфле

Prep Time:

30 мин

Cook Time:

20 мин

Serves:

2 порции

Level:

Средна трудност

About the Recipe

Вярваме, че вкусното може да бъде и здравословно и го доказваме с това супер лакомство!

Ingredients

  • 65 г пълнозърнесто брашно

  • ½ ч.л. бакпулвер

  • 40 г черен шоколад без добавена захар + още 2 цели парченца

  • 1 с.л.  какао на прах

  • 65 г гореща вода

  • 4 с.л. еритритол

  • 1 с.л.  кокосово масло

  • 1 кофичка пробиотичен сладолед Coppa della Maga с кокос и шоколад

Preparation

1. В голяма купа добавете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре.

2.  Разтопете 40 г черен шоколад и го смесете с кокосовото масло и горещата вода. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте всичко.

3. Намажете две купички за суфле с малко кокосово масло и ги поръсете леко с брашно. Разпределете тестото между двете купички. Вземете 2-те цели парчета шоколад и ги потопете в центъра на тестото във всяка от двете купики.

4. Печете на 175 градуса за 20 минути.

5. Извадете от фурната и сервирайте веган шоколадовото суфле, докато е още топло, с топка пробиотичен сладолед Coppa della Maga отгоре.

bottom of page