top of page

Веган палачинки с Шоколад и Годи Бери

Prep Time:

35 мин

Cook Time:

30 мин

Serves:

6 порции

Level:

Средна трудност

About the Recipe

Вкусна и лесна рецепта за палачинки, които могат да се приготвят предварително и съхраняват замразени.

Ingredients

  • 300 г пълнозърнесто брашно

  • 1 ч. л. бакпулвер

  • 2 с. л. еритритол

  • 1 ч. л. натурална ванилия

  • 400 мл веган мляко (като овесено, бадемово или соево)

  • 1 с. л. кокосово масло 

  • 1 кофичка Coppa della Maga Chocolate & Goji Berries

Preparation

1. Смесете всички сухи съставки.

2. Бавно излейте млякото, докато получите гладко, гъсто тесто.

3. Загрейте малко от кокосовото масло в тиган с незалепващо дъно на средно слаб огън и сложете 1 супена лъжица тесто в тигана, за да направите малки кръгли палачинки. Гответе 3-4 минути, докато ръбовете се стегнат и на повърхността се появят мехурчета. Обърнете палачинките и гответе още 2-3 минути, докато станат златисти от двете страни и се изпекат.

4. Сервирайте палачинките с голяма топка сладолед Шоколад и Годжи Бери и украсете с малини, ягоди или каквото обичате.

bottom of page