top of page

Бананов хляб

Prep Time:

50 мин

Cook Time:

40 мин

Serves:

10 порции

Level:

Средна трудност

About the Recipe

Този вкусен бананов хляб може да се приготви и с нормално мляко или както използвахме тук с веган, за да пасне на всички диети. Тъй като не е прекалено сладък е перфектен за здравословна сутрешна или следобедна закуска.

Ingredients

  • 2 зрели банана

  • 60 мл кокосово масло

  • 100 г еритритол

  • 250 г пълнозърнесто брашно

  • 3 ч.л бакпулвер

  • 150 мл веган мляко

Preparation

  1. Намачкайте бананите с вилица на пюре;

  2. Добавете кокосовото масло и разбъркайте;

  3. Добавете сухите съставки и смесете всичко добре;

  4. Намажете с кокосово масло и поръсете с брашно тавичката. Залейте със сместа и украсете с тънки резенчета банан;

  5. Покрийте с фолио и печете 20 мин. След това махнете фолиото и печете още 20;

  6. Нарежете банановия хляб и сервирайте, докато е още горещ, с голяма топка Coppa della Maga отгоре.

bottom of page