ingredients no added sugar_edited.jpg

СЪСТАВКИТЕ

НАШЕТО ПЪРВЕНСТВО

Без добавена захар

Вместо захар,  използваме естествените подсладители стевия и малтитол. За някои, те може да звучат непознато, но всъщност са изцяло натурални и извлечени от растения. Струва си да научим повече за тяг и да намерим начини да ги включваме повече в диетата си.

Растението стевия е наистина уникално – напълно естествен подсладител, 300 пъти по-сладка е от захарта, с 0 калории, като освен това не предизвиква пикове в кръвната захар на организма, както се получва когато консумираме захар. Стевията произхожда от Латинска Америка и в последните години все повече навлиза в Европа. Фактът, че е триста пъти по-сладка от захарта, обаче, я прави много трудма за използване в рецептите. Това е така, защото трябва да се адаптират всички пропорции и консистенцията на рецептите. За производителите на храни, една такава промяна е бавен и труден процес, но радостното е, че виждаме все повече продукти със стевия на пазара. Освен че няма калории, тази билка помага за прочистването на токсините от тялото, подобрява храносмилането и повишава метаболизма. Също така, тя съдържа антиоксиданти, които успешно се борят със свободните радикали. Интернет вече изобилства от здравословни рецепти със стевия, които си струва да се пробват.

Другият ни естествен подсладител малтитол е вид въглехидрат, наречен в интстрията 'полиол'. Той съдържа наполовина по-малко калории от захарта и е 90% толкова сладък. Малтитолът се произвежда от нишесте и най-често се влага за диетични и здравословни печива, дъвки, шоколад, бонбони и сладолед. Ползите от малтитола за здравето, многократно надхвърлят калориите му! Две основни области, в които полиолите като малтитола са най-известни със своите положителни ефекти, са здравето на зъбите и въздействието върху кръвната захар. 

no added sugar ingredients.jpg

САМО НАЙ-ДОБРИТЕ СЪСТАВКИ 

достигат нашите кофички

Ако не буквално, то въртуално, обиколихме почит целия свят, за да изберем какаото, ванилията, маслото от бергамот и всичко останало необходимо, за да постигнем този вкус и качество!

Сладоледът Coppa della Maga е направен от мляко, сметана и масло (освен, разбира се, нашата постоянно увеличаваща се веган серия, която е направена от кокосово мляко). Купуваме мляко от източник възможно най-близо до нашата фабрика, което гарантира максимална свежест до момента, в който го използваме за сладоледа. Добавяме прясна сметана и разбито краве масло, за да придадем на сладоледа мека консистенция и наситен вкус, когато леко омекне. Поради съдържанието на масл, Coppa della Maga е малко по-твърда от обикновен сладолед когато е замразена. Когато, обаче омекне до перфектната температура за ядене, той е мек и се топи бавно, за да ви даде време да му се насладите. И нещо повече – поради олътната си, висококачевстена структура,  дори напълно разтопен се превръща във вкусен крем (никога в течна пенлива каша!).

Шоколадовите вкусове са сред най-популярните в нашето портфолио, затова обръщаме изключително внимание при избора на какаовите зърна. Те са едни от най-силните антиоксиданти  и съдържат редица минерали (магнезий, цинк, калций, желязо, мед, калий, манган) и витамини (A, B1, B2, B3, B5, C, E). Освен че често се твърди, че е храната на щастието, какаото подобрява мозъчната циркулация, понижава кръвното налягане, облекчава симптомите на депресия и е безценен източник за производството на серотонин. Все повече академични изследвания го поставят наред с виното и зехтина, продукти, които се отличават с изключителни ползи за здравето и дълъг живот.

Зърната, които избираме, имат високо съдържание на какаово масло, алкалоид, подобен на кофеина (теобромин) и много антиоксиданти. Щом се отделят от плодовете, зърната се оставят увити в бананови листа за няколко дни, за да ферментират, след което се оставят да изсъхнат на слънце. Чрез този процес всяка излишна киселинност се отстранява от семената. Следва бавно печене, което е най-деликатният процес – трябва да засили вкуса, за да стане по-осезаем, както при кафето, но пък ако се прекали, фините зърна лесно изгарят. Следващата стъпка е обелването и натрошаването на зърната, след което какаовото масло и прахът се отделят. Много е важно как съхраняваме маслото и какаото на прах и колко бързо го влагаме в сладоледа, за да запазим до наай-голяма степен силния му вкус и да постигнем блаженото усещане за хладен шоколад, топящ се в устата .