top of page
you can have it_all ice cream.jpg

ИМАТЕ ВСИЧКО

МОЖЕТЕ ДА

НАШАТА ИСТОРИЯ

Вдъхновена от най-доброто джелато

Потъвайки в спомени кога сме яли най-хубавия сладолед в живота си, мислите ни веднага се насочиха към Италия и моментите на наслада, които сме изживявали всеки път, опитавайки истинско италианско джелато.

С тези спомени в съзнанието си, започнахме създаването на Coppa della Maga с италианска рецепта за домашен сладолед. Традиционен метод, използван много преди изобретяването на машините за сладолед. Започнахме да разбиваме прясно мляко, сметана и масло (колкото по-дълго се бият, толкова по-добре) и добавихме за различните вкусове плодове, ядки, какао или пък цитрусови етерични масла и други ароматни съставки... и тогава нещо ни спря и учуди – захарта! Все повече изследвания показват, че захарта е причина за редица здравословни проблеми. Стори ни се неприемливо, че храни, които твърдят, че са здравословни или висококачествени, имат толкова високо съдържание на захар!

Ето защо, решихме, че независимо какво ще ни струва сладоледът, който ще създадем ще бъде без захар или фруктозни сиропи. Вместо това ще използваме естествени подсладители, които не вредят на здравето ни.

И докато 'експертите' ни казваха, че това не е възможно, тъй като традиционно захарта се използва, за да се придаде гладка текстура на сладолед, със спомена за Италия в съзнанието ни, ние се заехме да докажем, че грешат.

gelato inspiration italy_edited.jpg

ЩОМ Е НЕВЪЗМОЖНО, ЗНАЧИ Е

магия...

Ето така започна нашето дълго пътуване. След безброй експерименти с традиционни рецепти, дегустация на огромни количества сладолед, разговори със световни експерти в областта на храненето и хранителни технолози (не само от Италия, но и от цял свят) днес с гордост Ви представяме:


Coppa della Maga, много вкусен 100% натурален сладолед без захар!


Цялото изживяване беше толкова вдъхновяващо: въпреки че ни казаха, че е невъзможно, ние го създадохме. А щом е невъзможно и все пак факт, значи е станала магия!

Ето защо нареклихме нашия сладолед „Купичката на магьосницата“ (Coppa della Maga).

bottom of page